AirbusInnovatieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Airbus laat A350 zelfstandig opstijgen | video

Airbus heeft bekendgemaakt succesvolle tests te hebben uitgevoerd waarbij een Airbus A350 op de automatische piloot opsteeg. De automatische piloot bestuurt het vliegtuig tijdens de start op basis van zicht. Het toestel is uitgerust met verschillende camera’s die de omgeving nauwkeurig analyseren.

ATTOL

In 2018 introduceerde Airbus het ATTOL, Autonomous Taxi Take-off and Landing, programma. Later dit jaar zullen tests volgen waarbij een vliegtuig zelfstandig op het zicht taxiet en opstijgt. Airbus benadrukt dat het programma niet gericht is op het vervangen van piloten, maar juist op het ondersteunen van de vliegers.

Vlucht

Voorafgaand aan de vlucht, die in december plaatsvond, hebben piloten de Airbus A350 op de startbaan stilgezet en de automatische piloot ingeschakeld. Deze heeft vervolgens gewacht op toestemming van de luchtverkeersleiding om op te stijgen, waarna het toestel zelfstandig gas gaf en het luchtruim koos. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close