fbpx
Eindhoven AirportLiefhebberMilitairNaast het nieuwsNL Nieuws

Geen EART tankeroefening op Eindhoven in 2020

Dit jaar zal er geen EART (European Air Refueling Training) tankeroefening op Eindhoven plaatsvinden, tegelijkertijd met luchtmachtoefening ‘Frisian Flag’. Dit werd bevestigd door een woordvoerder van EATC.

Samenwerking

Sinds 2014 organiseert het EATC (European Air Transport Command) deze tankeroefening. Het EATC is een samenwerkingsverband tussen zeven NAVO-landen en coördineert de inzet van gezamenlijke militaire luchttransportmiddelen. Het hoofdkwartier van EATC bevindt zich op de vliegbasis Eindhoven.

Verkoop

Vermoedelijk hebben de verkoop van een KDC-10 tanker (afgelopen november) en de komst van de eerste A330MRTT tanker (in juni) te maken met het besluit om geen tankeroefening te organiseren op Eindhoven. Volgens het EATC zal er in oktober een Europese tankeroefening plaatsvinden, waarschijnlijk in Spanje.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button