fbpx
NieuwsOpmerkelijk

‘Maatschappij eist zwangerschapstest van passagier’

Hong Kong Express Airways krijgt internationaal veel kritiek over zich heen na het afdwingen van een zwangerschapstest bij een passagier die onderweg was van Hong Kong naar Saipan. De vrouw werd meegenomen naar een toilet op de luchthaven van Hong Kong waar zij de test moest afleggen. Zonder de test af te leggen mocht de vrouw niet boarden.

Fit-to-fly

De passagier werd door een werknemer van de maatschappij uitgekozen om een zogenaamde ‘fit-to-fly’ test af te leggen. De maatschappij beweerde in eerste instantie dat dit was om te voorkomen dat hoogzwangere passagiers zouden gaan vliegen. Het werd echter al snel bekend dat de test moest voorkomen dat vrouwen zouden bevallen op Saipan.

Verenigde Staten

Saipan is een eiland in de pacifische oceaan dat onderdeel is van de Verenigde Staten. Het eiland is erg populair bij zwangere vrouwen die willen dat hun kind het Amerikaans staatsburgerschap krijgt door geboren te worden op Saipan. In 2019 waren de meeste bevallingen op het eiland van Chinese toeristen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button