fbpx
AirbusAirlinesInnovatieNieuwsVliegtuigen

‘Rusland certificeert Airbus A350’

Rosaviatsia, de luchtvaartautoriteit van Rusland, heeft de Airbus A350-900 gecertificeerd. Verrassend is de certificering niet, de eerste A350 voor Aeroflot staat namelijk op het punt om afgeleverd te worden.

A350

Aeroflot is de eerste Russische maatschappij die de A350 in dienst neemt. De A350 is ook het eerste toestel van Aeroflot in het nieuwe kleurenschema. De komst van het toestel past goed in de plannen van Aeroflot om een grotere speler te worden op de markt tussen Europa en het verre oosten.

Regristratie

Het toestel, genaamd ‘P. Tchaikovsky’ zal binnenkort haar Franse testregistratie inruilen voor een registratie van Bermuda. Door vliegtuigen in Bermuda te registreren kan Aeroflot de Russische heffingen op vliegtuigen van buitenlandse makelij omzeilen. Vrijwel alle Russische Airbussen en Boeings zijn geregistreerd in Bermuda.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button