fbpx
AirlinesNieuws

South African verkoopt negen vliegtuigen voor de A350

South African Airways heeft bekendgemaakt negen Airbus A340’s te verkopen om plaats te maken voor de vier nieuwe Airbus A350’s van de maatschappij. De Zuid-Afrikaanse maatschappij geeft aan dat de benarde financiële situatie van de maatschappij geen reden is voor de verkoop.

A330

South African wilde in 2017 de A340-300’s al uitfaseren, vanwege de komst van efficiëntere A330’s. Door operationele problemen was de maatschappij echter genoodzaakt de A340’s in dienst te houden. Vanwege de A350’s moet de maatschappij nu dan toch afscheid nemen van haar A340-300’s en A340-600’s in verband met een ruimtegebrek.

Route

Afgelopen maand vloog de maatschappij voor het eerst met de Airbus A350. De toestellen moeten de huidige A340-600’s vervangen op de route Johannesburg – New York JFK. Met deze aanschaf hoopt de maatschappij kosten te kunnen besparen om uit de rode cijfers te komen. Vorig jaar raakte het bedrijf ‘technisch failliet’. De schuld stond toen op een bedrag van 900 miljoen euro.

Verkoop

Extra inkomsten door de verkoop van de toestellen komen de maatschappij erg goed uit. Reuters meldde donderdag dat het onduidelijk is hoe lang South African de salarissen van het personeel nog kan betalen nu de staatssteun op zich laat wachten.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button