fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

ACM: Schiphol en KLM leven afspraak na

Uit een onderzoek van de ACM, de Autoriteit Consument en Markt, blijkt dat Schiphol en de KLM zich houden aan de afspraak om geen onderling contact te hebben over de eventuele groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen op Schiphol. Hierdoor wordt voorkomen dat de KLM een bevoorrechte positie krijgt op de luchthaven.

Samenwerking

In 2017 concludeerde de Autoriteit Consument en Markt dat KLM en Schiphol bij overleggen ook luchthavenbeleid met betrekking tot groeimogelijkheden voor andere maatschappijen bespraken. KLM en haar SkyTeam partners zijn samen goed voor tot wel 70 procent van het vliegverkeer op de luchthaven. Om te voorkomen dat de overige 30 procent benadeeld zou worden door onderlinge afspraken tussen de KLM en Schiphol is besloten dergelijke zaken voortaan niet meer te bespreken.

Positief

Het resultaat van een tussentijds onderzoek van de ACM is positief. Zo zouden werknemers worden ingelicht over hoe zij de toezeggingen kunnen naleven. Ook is de verslaglegging van de vergaderingen tussen de KLM en Schiphol helderder geworden. De ACM blijft de situatie in de gaten houden tot 2023, wanneer de afspraak niet langer geldig is.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button