fbpx
DuurzaamheidNieuwsOpmerkelijk

Afkickkliniek voor vliegverslaving geopend

Actiegroep Natuur en Milieu heeft vrijdag een afkickkliniek voor vliegverslaafden geopend op de vakantiebeurs in Utrecht. Met de actie wil Natuur en Milieu reizigers wijzen op de uitstoot die een vliegreis met zich meebrengt. De afkickkliniek is tot en met zondag geopend.

Vakantie

Natuur en Milieu is met de actie gestart om de hoeveelheid vakantiegangers die voor het vliegtuig kiest terug te dringen. De actiegroep meldt dat juist vakantiegangers steeds vaker voor een vliegreis kiezen, terwijl de hoeveelheid zakelijke vliegreizigers al lange tijd stabiel is.

Overheid

Naast de individuele reizigers hoopt Natuur en Milieu met de actie ook de politiek te bereiken. Volgens de groep zou de overheid vliegreizen meer moeten belasten, de hoeveelheid vliegverkeer moeten inperken en meer moeten investeren in treinverbindingen. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button