MilitairNieuws

RAF verstoort vliegverkeer Londen

Het vliegverkeer rond de Londense luchthaven Heathrow is vrijdagochtend ernstig verstoord door een onverwachte vlucht van de RAF, de Royal Air Force. Door de verstoring moesten verschillende vliegtuigen uitwijken om bij te tanken.

Onverwacht

Vrijdagochtend kwam onverwachts het verzoek van de RAF om het luchtruim rond Heathrow tijdelijk te sluiten. De vlucht werd uitgevoerd door RAF squadron 32, dat onder andere het VIP vervoer van de luchtmacht uitvoert, bijvoorbeeld voor het koninklijk huis.

Gesloten

Het luchtruim rond Heathrow werd omstreeks 09:00 uur gesloten voor 20 minuten. Aangezien bemanningen niet werden geïnformeerd over hoe lang de sluiting zou duren zijn verschillende vluchten uitgeweken naar de nabijgelegen luchthavens Gatwick, Luton en Stansted. De meeste vluchten konden na een korte tankstop alsnog naar Heathrow vliegen. Door de grote wachtrij liepen de vertragingen op tot drie uur. Sommige vliegtuigen zouden nog voor enkele minuten brandstof over hebben.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close