fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVeiligheid

Golf maatschappijen blijven over Iran en Irak vliegen

Terwijl vrijwel alle Europese maatschappijen het luchtruim van Iran en Irak vermijden, maken verschillende maatschappijen uit de golf-regio nog volop gebruik van het luchtruim. Het luchtruim wordt vermeden vanwege de opgelopen spanningen die hebben geresulteerd in het neerhalen van een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines in Tehran.

Omvliegen

Het niet gebruiken van het luchtruim van Iran en Irak betekent dat maatschappijen tussen het Midden-Oosten en West Europa tot een uur moeten omvliegen. KLM en Transavia vliegen op de routes naar het Midden-Oosten tegenwoordig over Egypte en Saudi-Arabië. Hoe de route er nu uitziet bekijkt u hier.

Golf

Waarom sommige maatschappijen uit de golf-regio, zoals Emirates en Kuwait Airways, over het gebied blijven vliegen is officieel nog onbekend. De meest aannemelijke reden hiervoor zijn de transferpassagiers. Door de grote hoeveelheid overstappende reizigers zouden maatschappijen hun volledige dienstregeling moeten omgooien om ervoor te kunnen zorgen dat vluchten goed op elkaar aansluiten. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button