IncidentenNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportTransaviaVeiligheid

‘Transavia toestel landt met geblokkeerd neuswiel’

Een Boeing 737-800 van Transavia is zaterdagmiddag vanuit het Finse Ivalo op Schiphol geland met een veiligheidspin in het neuslandingsgestel. Door de pin konden de piloten het neuswiel niet bedienen en was het toestel op de grond vrijwel onmogelijk te besturen.

Landing

Na de landing op de buitenveldertbaan heeft de technische dienst van Transavia de pin verwijderd. Hierdoor moest de baan voor korte tijd worden gesloten. Het toestel is vervolgens zelfstandig naar de gate getaxied.

Pin

Wanneer vliegtuigen een pushback krijgen wordt het neuswiel met een veiligheidspin vastgezet. Dit zorgt ervoor dat de piloten niet per ongeluk het neuswiel doen bewegen wanneer deze is opgetild door de pushback truck.

Vertrek

Het zou met de pin in het neuswiel niet mogelijk moeten zijn deze te bedienen. Hoe het toestel met het geblokkeerde neuswiel kon vertrekken uit Ivalo is onbekend. Er is een onderzoek ingesteld naar het incident.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/