fbpx
IncidentenNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportTransaviaVeiligheid

‘Transavia toestel landt met geblokkeerd neuswiel’

Een Boeing 737-800 van Transavia is zaterdagmiddag vanuit het Finse Ivalo op Schiphol geland met een veiligheidspin in het neuslandingsgestel. Door de pin konden de piloten het neuswiel niet bedienen en was het toestel op de grond vrijwel onmogelijk te besturen.

Landing

Na de landing op de buitenveldertbaan heeft de technische dienst van Transavia de pin verwijderd. Hierdoor moest de baan voor korte tijd worden gesloten. Het toestel is vervolgens zelfstandig naar de gate getaxied.

Pin

Wanneer vliegtuigen een pushback krijgen wordt het neuswiel met een veiligheidspin vastgezet. Dit zorgt ervoor dat de piloten niet per ongeluk het neuswiel doen bewegen wanneer deze is opgetild door de pushback truck.

Vertrek

Het zou met de pin in het neuswiel niet mogelijk moeten zijn deze te bedienen. Hoe het toestel met het geblokkeerde neuswiel kon vertrekken uit Ivalo is onbekend. Er is een onderzoek ingesteld naar het incident.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button