fbpx
AirbusEditors choiceNieuwsProfessional

Airbus-dochter komt met handelsplatform voor vliegtickets

Skytra, een dochter van Airbus, heeft plannen bekend gemaakt voor een gelijknamig handelsplatform voor vliegtickets. Beleggers moeten hiermee derivaten van vliegtickets kunnen verhandelen.

Investeringen

Hiermee moeten luchtvaartmaatschappijen zich kunnen indekken tegen de constante verandering van de vliegticketprijzen. De investeringen voor de infrastructuur moeten volgens Skytra namelijk al enkele jaren van tevoren worden gemaakt, terwijl de meeste tickets pas vijf weken voor de vlucht worden geboekt.

Systeem

Airlines gebruiken nu al een soortgelijk systeem voor brandstofkosten en valutarisico’s, maar het Skytra-platform is het eerste platform voor vliegtickets voor de industrie. Met het systeem kunnen maatschappijen risico’s afdekken. Ze sluiten dan een contract met een ander bedrijf die het prijsrisico overneemt, waarvoor het een vergoeding krijgt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button