fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsVeiligheid

Bek Air verliest IATA-code en annuleert vluchten

IATA heeft de Z9-code van Bek Air ingetrokken. Deze stap komt nadat een Fokker 100 van de maatschappij in december crashte in Kazachstan.

Certificering

De maatschappij noemt de beslissing van IATA ‘illegaal’ en zegt in beroep te gaan. Tevens benadrukt de maatschappij dat het nog wel de certificering van de Verenigde Naties heeft.

Annuleringen

Ook heeft de maatschappij opnieuw de vluchten geannuleerd, ditmaal tot 24 januari. In een verklaring zegt Bek Air dat klanten hun geld terug kunnen krijgen als zij al een ticket hadden geboekt voor een van de geannuleerde vluchten.

Crash

De Fokker 100 van maatschappij Bek Air was onder vluchtnummer Z2100 op weg naar hoofdstad Nur-Sultan (tot en met maart 2019 heette deze stad Astana). Het toestel verloor hoogte tijdens het opstijgen en vloog tegen een betonnen hek aan, waarna het een gebouw van twee verdiepingen raakte. Het gebouw was leeg en er zou geen brand zijn ontstaan.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button