MilitairNieuwsProfessional

‘Contract voor Poolse F-35’s komt eraan’

Deze maand zal het contract worden ondertekend voor de aankoop van de Lockheed Martin F-35 voor de Poolse luchtmacht. Dit bevestigde de Poolse minister van Defensie via sociale media.

Onderhandelingen

In een interview met een Poolse radiozender zei minister Błaszczak van Defensie dat de onderhandelingen met Amerika over de aankoop van de toestellen bijna zijn afgerond. Hij zei ervan overtuigd te zijn dat in januari de overeenkomst zal worden ondertekend voor de aanschaf van 32 F-35 gevechtsvliegtuigen.

Compensatie

Volgens Poolse media vertegenwoordigt het contract (inclusief onder meer reserve-onderdelen, training en ondersteuning) een waarde van 6,5 miljard US dollar. Polen ziet af van compensatie-orders, omdat de kosten daarvan (ongeveer 1 miljard US dollar) te hoog werden geacht. In plaats daarvan hoopt Polen op aparte samenwerkingsovereenkomsten tussen de Amerikaanse en Poolse luchtvaartindustrie.

Vervangen

Naar verwachting zullen de eerste F-35’s voor Polen in 2024 worden afgeleverd. Deze zullen net als de eerste Nederlandse F-35’s, in Amerika worden gebruikt voor het omscholen van piloten. De eerste F-35’s zullen waarschijnlijk in 2026 naar Polen komen. De toestellen zullen de verouderde MiG-29’s en Su-22’s gaan vervangen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/