Licht en luchtigLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVideoVideo opmerkelijk

De vijfmotorige 747 | video

Toen een Boeing 747-400 van Qantas enkele jaren geleden met motorpech aan de grond stond in Johannesburg besloot Qantas een andere Boeing 747 in te zetten om een vervangende motor vanuit Australië naar Zuid-Afrika te vervoeren. Qantas heeft enkele Boeing 747’s die in staat zijn een extra motor te dragen onder de vleugel, deze motor kan tijdens de vlucht echter niet worden gebruikt. Door de extra weerstand van de vijfde motor moest het toestel, dat van Sydney naar Johannesburg zou vliegen, een tankstop maken in Perth.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close