fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVideo

De vijfmotorige 747 | video

Toen een Boeing 747-400 van Qantas enkele jaren geleden met motorpech aan de grond stond in Johannesburg besloot Qantas een andere Boeing 747 in te zetten om een vervangende motor vanuit Australië naar Zuid-Afrika te vervoeren. Qantas heeft enkele Boeing 747’s die in staat zijn een extra motor te dragen onder de vleugel, deze motor kan tijdens de vlucht echter niet worden gebruikt. Door de extra weerstand van de vijfde motor moest het toestel, dat van Sydney naar Johannesburg zou vliegen, een tankstop maken in Perth.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button