fbpx
AirbusAirlinesNieuwsRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Derde klant voor kleinste A330neo

Air Greenland, de maatschappij van Groenland, heeft een enkele Airbus A330-800 besteld. De maatschappij is de derde klant voor het type, dat een stuk minder goed verkoopt dan de grotere A330-900.

Route

Het nieuwe toestel zal de A330-200 waar de maatschappij nu mee vliegt vervangen. De enige widebody die de maatschappij heeft wordt enkel ingezet op de route tussen Kangerlussuaq en Kopenhagen. Het nieuwe toestel zal in 2021 worden afgeleverd. Tegen die tijd moet de vliegveld vernieuwing in Nuuk en Ilulissat voltooid zijn en zal het toestel deze twee steden verbinden met Kopenhagen.

Succes

Ondanks de beperkte populariteit van de A330-800 blijft Airbus positief over het toestel. Aangezien de ontwikkeling van de -800 enorm goedkoop was, het is immers een verkorte A330-900, hoeft Airbus maar weinig vliegtuigen van het type te verkopen om winst te maken. De A330-900 verkoopt een stuk beter dan het kleine broertje. Delta Airlines en Garuda Indonesia vliegen al met de nieuwe A330 naar Schiphol.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button