fbpx
MilitairNieuws

F-16’s gooien hele week bommen op Vlieland

F-16’s gooien sinds maandagmorgen MK-82-bommen op de NAVO-oefenlocatie de Vliehors Range op Vlieland. De 500-ponders hebben een explosieve lading.

Geluid

De oefening duurt tot en met vrijdagochtend. Het gooien van bommen gebeurt ’s ochtends en ’s middags. Op Texel staan mobiele meetposten. Bureau Geluidshinder van de Koninklijke Luchtmacht bepaalt daarmee of geplande oefeningen doorgaan. De geluidsbelasting in combinatie met de weersomstandigheden wordt zo gemeten. De meetposten staan in direct contact met de verkeerstoren van de Vliehors Range. Zo zijn trainingen indien nodig direct te stoppen.

Oefengebied

De Vliehors Range beslaat ongeveer 17 vierkante kilometer en ligt in het westen van Vlieland. Hier staan bom-, schiet- en raketdoelen opgesteld die de F-16’s moeten bombarderen. Tijdens oefeningen is de Vliehors Range voor publiek gesloten. De grens van het oefenterrein is gemarkeerd met waarschuwingsborden en voorzien van rode vlaggen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button