fbpx
Editors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

FNV Cabine-leden KLM stemmen in met nieuwe cao

KLM-leden van vakbond FNV Cabine hebben ingestemd met een nieuwe cao. 97 procent stemde voor het onderhandelingsresultaat, drie procent stemde tegen.

Akkoord

In december bereikten FNV en KLM een akkoord over een nieuwe cao, waar nu over is gestemd. De cao gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 juni 2019. Hiermee komt een einde aan een langslepend conflict tussen de vakbond en de luchtvaartmaatschappij.

Wijzigingen

Naast de zeven procent loonsverhoging ontvangt personeel bijna twee procent van het loon om te besteden aan opleiding, vrije tijd of een jaarlijkse uitkering. Ook is de vrijwillige vertrekregeling aangepast van honderd fulltime plaatsen naar 25. Het geld dat hierdoor wordt bespaard wordt ingezet ten gunste van alle werknemers.

Ondertekenen

“Met deze overtuigende uitkomst kunnen we nu overgaan tot het ondertekenen van het protocol en het verwerken van de gemaakte afspraken in de cao. Verder wacht ons de uitdaging om wat is afgesproken ook waar te maken”, aldus de vakbond. “De komende tijd zal dan ook in het teken staan van onder andere de volgende onderwerpen: verbetering van de vakantieregeling, modernisering van de promotieprocedure, het in stand houden van rooster week 3 en 4 bij ziekte en het pensioenakkoord. Zodra het akkoord is omgezet naar wetgeving, heeft KLM, samen met de cabinebonden, de intentie om overgangsmaatregelen te nemen.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button