AirlinesFrequente reizigerInnovatieNieuwsProfessional

Lufthansa tekent contract met Google; hoopt op meer stabiliteit

Lufthansa Group heeft een contract gesloten met Google Cloud. Hiermee wil de maatschappij meer stabiliteit en betrouwbaarheid voor de vluchtoperaties creëren.

Platform

Het doel van de samenwerking is om een platform te bouwen dat door middel van kunstmatige intelligentie verschillende scenario’s voorstelt als er vertragingen zijn. Dat wordt gedaan door gegevens uit verschillende processen samen te voegen die relevant zijn voor stabiele vluchtoperaties.

Technologie

“Door de technologie van Google Cloud te combineren met de operationele expertise van Lufthansa Groep, sturen we de digitalisering van onze operaties nog verder”, vertelt Detlef Kayser, bestuurslid van Lufthansa Groep. “Hiermee kunnen we mogelijke vluchtonregelmatigheden identificeren en in een vroeg stadium tegenmaatregelen nemen.”

Test

De testlancering van het platform vindt plaats in Zürich met Swiss. Een richtdatum daarvoor is nog niet bekend gemaakt. “Door deze samenwerking hebben we een belangrijke kans om een revolutie teweeg te brengen in de toekomst van luchtvaartoperaties”, aldus Thomas Kurian, CEO van Google Cloud.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button