fbpx
Eindhoven AirportFrequente reizigersNieuwsNL Nieuws

Vertragingen Eindhoven Airport door mist

Opnieuw zijn er vertragingen op Eindhoven Airport door de mist. Dat is de laatste tijd al vaker voorgekomen door het minder uitgebreide Instrument Landing Systeem (ILS).

Update 12.00 uur: Eindhoven Airport meldt dat het vluchtschema weer is opgestart.

Vertraging

De vertragingen worden de hele ochtend verwacht. Het is deze maand al de derde keer dat het vliegverkeer op Eindhoven plat ligt door de mist. In november en december kwam dit ook al een aantal keer voor.

ILS

Het Instrument Landing System van Eindhoven Airport vereist 550 meter zicht om te landen en 300 meter om te kunnen vertrekken. Andere luchthavens hebben een nieuwere versie van dit systeem, waardoor er met minder zicht alsnog gevlogen kan worden. Eerder deze maand stelde VVD-kamerlid Remco Dijkstra kamervragen over de mistoverlast op Eindhoven Airport.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button