Eindhoven AirportFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

Vertragingen Eindhoven Airport door mist

Opnieuw zijn er vertragingen op Eindhoven Airport door de mist. Dat is de laatste tijd al vaker voorgekomen door het minder uitgebreide Instrument Landing Systeem (ILS).

Update 12.00 uur: Eindhoven Airport meldt dat het vluchtschema weer is opgestart.

Vertraging

De vertragingen worden de hele ochtend verwacht. Het is deze maand al de derde keer dat het vliegverkeer op Eindhoven plat ligt door de mist. In november en december kwam dit ook al een aantal keer voor.

ILS

Het Instrument Landing System van Eindhoven Airport vereist 550 meter zicht om te landen en 300 meter om te kunnen vertrekken. Andere luchthavens hebben een nieuwere versie van dit systeem, waardoor er met minder zicht alsnog gevlogen kan worden. Eerder deze maand stelde VVD-kamerlid Remco Dijkstra kamervragen over de mistoverlast op Eindhoven Airport.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/