NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

ACM: Schiphol hoeft nieuwe tarieven en voorwaarden niet op te schorten

Autoriteit Consument en Markt heeft besloten de tarieven en voorwaarden van Schiphol die op 1 april 2020 zouden ingaan niet langer op te schorten.

Tarieven en voorwaarden

Op 28 november 2019 diende easyJet een aanvraag in bij de ACM, waarin het de autoriteit verzoekt om vast te stellen of (een deel van) de tarieven en de voorwaarden in strijd zijn met de Wet luchtvaart. Als gevolg van de aanvraag werd de inwerkingtreding van de tarieven en voorwaarden automatisch opgeschort.

Opschorting

ACM zegt getoetst te hebben of het noodzakelijk is dat de tarieven of voorwaarden opgeschort blijven voor het geval er pas na 1 april een besluit kan worden genomen. Daarbij heeft de autoriteit geoordeeld dat de tarieven en voorwaarden niet opgeschort zullen blijven.

Onderbouwing

De autoriteit is van mening dat opschorting een ‘zwaar middel’ is en dat easyJet in de aanvraag niet expliciet heeft onderbouwd waarom opschorting van (een deel van) de voorwaarden van Schiphol noodzakelijk is. Ook zijn er volgens de ACM geen andere feiten of omstandigheden waaruit zou blijken dat opschorting noodzakelijk is.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close