AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Air France-KLM wil belang in Malaysia Airlines’

Verschillende maatschappijen, waaronder Air France-KLM, zouden een belang willen kopen in het noodlijdende Malaysia Airlines. Dat meldt persbureau Reuters.

Air France-KLM

Air France-KLM zou een belang van 49 procent in de maatschappij willen nemen. Een woordvoerster zegt desgevraagd tegen Up in the Sky geen commentaar te leveren op het nieuws. De maatschappij zou volgens Reuters hebben voorgesteld een hub op te zetten voor onderhoud en reparatie in Maleisië.

Voorstellen

Ook Japan Airlines zou geïnteresseerd zijn in een aandeel, evenals AirAsia en Malindo. Japan Airlines zou hebben voorgesteld een regionale hub te maken van Maleisië, ook voor goedkope vluchten. Reuters baseert zich op bronnen rondom de ingediende voorstellen. De bronnen willen anoniem blijven omdat de gesprekken vertrouwelijk zijn. De Maleisische premier Mahathir Mohamad heeft maandag gezegd dat er vijf voorstellen zijn binnengekomen.

Hub

Zakennieuws website Focus Malaysia meldt dat Khazanah Nasional Bhd (aandeelhouder van Malaysia) zou willen dat AirAsia X zou fuseren met Malaysia. “Een internationale oplossing is waarschijnlijk beter in deze situatie omdat AirAsia X tegen concurrentieproblemen zou kunnen aanlopen”, zegt een bron tegen de website. “Het verhaal is nog in ontwikkeling, maar het gaat over het potentieel voor een enorme hub in Zuidoost-Azië en het is duidelijk dat internationale luchtvaartmaatschappijen hierdoor waarde in Maleisië zien.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/