AirbusNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus vervangt A380-productiefaciliteit voor A321-lijn

Airbus bouwt een nieuwe A321-assemblagehal op de productie site in Toulouse. Rond 2022 zal de huidige Lagardère-productiehal van de A380 een digitaal ingeschakelde A321-lijn huisvesten.

Flexibiliteit

Met de nieuwe installaties wil de bouwer een grote flexibiliteit bieden voor de productie van de A321. “Er is veel vraag naar de A320neo-reeks en vooral de A321 Long Range en Xtra Long Range”, aldus Michael Schoellhorn, Chief Operating Officer van Airbus. “Om de industriële productiestroom te optimaliseren, hebben we beslist om onze wereldwijde A321-productiecapaciteit en flexibiliteit te vergroten en een ultramoderne assemblagelijn in Toulouse te bouwen.”

Toulouse

Momenteel is er in Europa slechts één eindassemblagelijn voor A321’s, namelijk in Hamburg. Er worden ook A321’s gebouwd in Mobile, Alabama (USA). Airbus zegt Toulouse te hebben gekozen om verschillende redenen, waaronder het algemeen concurrentievermogen, time-to-market, investeringskosten, beschikbare bedrijfsoppervlakte en -middelen. Van de A320neo-reeks zijn al meer dan 7100 vliegtuigen verkocht aan meer dan 110 klanten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close