BoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Donderdag eerste testvlucht Boeing 777X

De eerste testvlucht voor de Boeing B777X staat gepland voor donderdag 23 januari. De start wordt live uitgezonden op de website van Boeing om 19 uur (Nederlandse tijd).

Test

Het testen van vluchten is wel onderhevig aan verschillende factoren, zegt Boeing. De datum kan nog veranderen als bijvoorbeeld de weersomstandigheden het er niet naar maken.

Problemen

De productie van de 777X verloopt niet zonder problemen. In september legde vliegtuigbouwer Boeing het testprogramma van het vliegtuig nog stil, nadat een vrachtdeur uit het ruim geblazen werd bij een test. Eerder waren er ook al problemen met de motoren van het nieuwe toestel. In oktober zei de vliegtuigbouwer dat de levering van het eerste toestel aan launch-customer Emirates is uitgesteld tot 2021.

Certificering

Boeing gaf aan dat het toestel dit jaar de eerste vlucht kan maken en nog hetzelfde kalenderjaar gecertificeerd moet worden. Emirates-CEO Tim Clark vindt dat niet voldoende en heeft geëist dat er een testperiode van 13 tot 16 maanden vooraf gaat aan de certificering.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close