BoeingFrequente reizigerLiefhebberNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Embraer ontwikkelt nieuw turboprop vliegtuig voor joint venture Boeing’

Embraer is in een vergevorderd stadium van de ontwikkeling van een nieuw turboprop vliegtuig die middels de joint venture met Boeing geproduceerd moet worden.

Toestel

Het toestel moet ongeveer even groot – of groter – zijn dan de ATR-72. Dat zegt John Slattery, CEO van de commerciële tak van Embraer, tegen persbureau Reuters. “Het zit in onze doelmarkt, wat altijd minder dan 150 stoelen betekent en het komt in de buurt van het E2-aanbod”, aldus Slattery, waarmee hij verwijst naar de familie van regionale jets met 80 – 120 zitplaatsen. Wat betreft de motor zou Embraer in gesprek zijn met General Electric, Rolls-Royce en Pratt & Whitney Canada.

Concurrentie

Met het toestel wil Embraer de concurrentie aangaan met ATR. Slattery stelt dat ATR nu in feite een monopolie heeft met alleen de DHC-8 als concurrent. “Het nieuwe toestel moet een reactie van ATR uitlokken”, aldus Slattery. Ook China wil meedingen in de competitie om dit soort vliegtuigen, waar momenteel de Xian MA700 wordt ontwikkeld.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close