fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Faillissement Thomas Cook gunstig voor easyJet

EasyJet is het afgelopen kwartaal opnieuw gegroeid. De omzet steeg met 9,9 procent naar 1,4 miljard Britse pond. Onder andere het faillissement van Thomas Cook kwam gunstig uit voor de prijsvechter.

Resultaat

Het aantal passagiers steeg in het kwartaal met 2,8 procent naar 22,2 miljoen. De capaciteit nam met éénn procent toe tot 24,3 miljoen zitplaatsen en de bezettingsgraad steeg met 1.6 procentpunt tot 91,3 procent.

Faillissement

“De totale omzet van de luchtvaartmaatschappij per stoel steeg met 8,8% bij constante valuta en overtrof de verwachtingen”, zegt easyJet. Als drijfkracht noemt de maatschappij onder andere het faillissement van Thomas Cook.

Verwachting

Ook heeft easyJet de verwachtingen voor de eerste helft van 2020 naar boven bijgesteld. De maatschappij verwacht tot maart een omzet per stoel te halen van middel tot hoge enkele cijfers. Dat was eerder nog lage tot middel enkele cijfers.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button