fbpx
AirlinesDuurzaamheidInnovatieNieuwsProfessional

Hernieuwbare brandstof voor alle zakelijke vluchten tijdens World Economic Forum

Neste levert tijdens het World Economic Forum 2020 in Zwitserland hernieuwbare brandstof (sustainable aviation fuel, SAF) aan alle zakelijke vluchten. Het is volgens Neste de eerste keer dat SAF beschikbaar is in Zwitserland.

Uitstoot

In vergelijking met fossiele vliegtuigbrandstof zorgt de SAF voor tachtig procent minder koolstofuitstoot. “Door de samenwerking van Neste, Jet Aviation en de luchthaven van Zurich wordt de duurzame vliegtuigbrandstof vermengd met fossiele vliegtuigbrandstof”, zegt het bedrijf. “Daarna wordt de brandstof aangeboden aan alle zakelijke vluchten die vanaf Zurich worden uitgevoerd tijdens het World Economic Forum in Davos.”

Lijnvluchten

Niet alleen Neste zet in op SAF in Zwitserland, ook SkyNRG biedt de brandstof aan in Davos tijdens het World Economic Forum. Laatstgenoemde biedt de hernieuwbare brandstof naast zakenvluchten ook aan alle lijnvluchten aan die van/naar Davos gaan.

Productie

De brandstof wordt geproduceerd uit afval- en reststoffen. Daarna wordt het gemengd met fossiele vliegtuigbrandstof, waardoor het volledig te gebruiken is door de bestaande straalmotoren en infrastructuur voor brandstofdistributie. Volgens Neste bedraagt de jaarlijkse productiecapaciteit momenteel 100.000 ton in de VS en Europa. Het bedrijf zegt in 2022 de capaciteit te hebben om ruim één miljoen ton aan hernieuwbare brandstof te produceren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button