fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

Iran geeft tweede raket PS752 toe en krijgt zwarte doos niet open

In een tweede vroegtijdig onderzoeksrapport hebben de Iraanse autoriteiten toegegeven dat vlucht PS752 niet door één, maar door twee raketten is neergehaald. Eerder werd dat al gemeld door de New York Times, die beelden van de raketaanval analyseerde.

Rapport

In het rapport staat ook dat het vliegtuig om 06:12 ‘s ochtends vanaf de luchthaven van Teheran vertrok en op 8100 voet hoogte (ongeveer 2469 meter) het contact met de luchtverkeersleiding verloor. De eerste keer dat het toestel de grond raakte was volgens het rapport in een park. Het vliegtuig werd uit elkaar gescheurd toen het door een voetbalveld, nabijgelegen landbouwgrond en tuinen gleed.

Zwarte doos

Ook heeft de Iraanse luchtvaartautoriteit bekend gemaakt de zwarte dozen niet te kunnen decoderen. Het land heeft aan Frankrijk en de VS gevraagd om de noodzakelijke apparatuur daarvoor te sturen, maar dat hebben de twee landen geweigerd. Iran had eerder gezegd de zwarte dozen naar Oekraïne te sturen, maar deze week ontkende het land dat en zei het dat het de zwarte dozen zelf wil analyseren.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button