InnovatieLiefhebberMilitairOverig nieuwsProfessional

Onbemand vliegtuig Falco Xplorer maakt eerste vlucht

Het onbemande verkenningsvliegtuig Falco Xplorer van Leonardo Company heeft de eerste testvlucht van een uur uitgevoerd op de Trapani Airbase van de Italiaanse luchtmacht.

Onthulling

De Falco Xplorer werd tijdens de Paris Air Show van 2019 voor het eerst getoond. Het eenmotorige toestel kan 24 uur non-stop vliegen met een lading van 350 kilogram. Het intelligence, surveillance and reconnaissance (ISR) systeem kan meerdere sensoren meedragen.

Tests

De Xplorer is onder andere uitgerust met een T-80 surveillance radar van Leonardo. Het bedrijf zegt dat het ook mogelijk is om systemen van andere partijen te integreren. De volgende stap is een nieuwe serie testen waarbij alle systemen zullen worden getest. Uiteindelijk moet het toestel gecertificeerd worden door de NAVO. Leonardo wil het product kunnen exporteren over de hele wereld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button