fbpx
737 MAXBoeingEditors choiceFrequente reizigersNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing: ook komend zomerseizoen nog geen Max

Ook het komende zomerseizoen zal de 737 Max nog niet vliegen. Boeing verwacht pas midden-2020 de toestellen geleidelijk weer de lucht in te kunnen sturen.

Nieuwe problemen

Het nieuws komt niet onverwacht. Onlangs zijn er weer nieuwe problemen geconstateerd bij de toestellen, waaronder een nieuwe softwarefout en twee kabels die te dicht bij elkaar liggen. Ook moet het toestel nog opnieuw gecertificeerd worden door verschillende luchtvaartautoriteiten.

Veilig

“De Max weer veilig in gebruik nemen is onze eerste prioriteit en we zijn ervan overtuigd dat dit zal gebeuren”, zegt Boeing. “We erkennen en betreuren de voortdurende problemen waardoor de 737 Max aan de grond moet staan.”

E-mails

Eerder deze maand kwamen interne e-mails van Boeing naar buiten, waaruit blijkt dat medewerkers al maanden voor de eerste crash van de Max in Indonesië bewust waren van een mogelijk gevaar. Zo hebben medewerkers elkaar gestuurd dat zij hun familie niet met het toestel zouden laten vliegen. Werknemers noemen de 737 MAX een vliegtuig dat is “ontworpen door apen die onder toezicht staan van clowns”.

Compensatie

De kosten voor de compensatie aan airlines voor de problemen met het toestel worden inmiddels al geschat op zo’n acht miljard dollar. Dat zal nu alleen nog maar verder oplopen. Enkele maatschappijen bereikten in 2019 al een akkoord over de compensatie, waaronder Turkish Airlines en Icelandair. Eerder deze maand werd ook bekend dat Aeromexico en American Airlines een regeling met Boeing hebben getroffen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button