fbpx
BoeingLiefhebberNieuwsVliegtuigen

Eerste lijnvlucht Boeing 747 vijftig jaar geleden

Het is vandaag precies vijftig jaar geleden dat de Boeing 747 de eerste lijnvlucht maakte. De primeur was destijds voor Pan Am.

Vertraging

Op 15 januari werd de eerste 747 voor de maatschappij gedoopt als ‘Clipper Victor’. De eerste commerciële vlucht zou op de avond van 21 januari uit New York koers zetten naar Londen, maar door een oververhitte motor kort voor vertrek moest er een vervangend toestel worden ingezet. Dit leidde tot meer dan zes uur vertraging, waardoor de vlucht pas op 22 januari vertrok.

Eind

Vijftig jaar later begint het toestel aan zijn eind te komen. Steeds meer maatschappijen faseren het toestel uit. KLM vloog bijvoorbeeld tot januari 2016 met 22 747’s en begon daarna met de uitfasering van het type. In 2021 moet de laatste 747 van de maatschappij de vloot verlaten. Qantas vliegt in februari voor het laatst met het toestel.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button