AirlinesBoeingDuurzaamheidLiefhebberNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Greenliner’ op weg naar Etihad

De Boeing 787-10 ‘Greenliner’ is op weg naar Etihad. De speciale livery zal worden gebruikt door Boeing als vliegend laboratorium.

Vertrek

Het toestel met registratie A6-BMH is woensdag vertrokken om 11 uur (lokale tijd) vanuit Charleston en moet om 09:57 (lokale tijd) aankomen in Abu Dhabi, waar het in ontvangst zal worden genomen door Etihad. De vlucht is via Flightradar24 te volgen. De Dreamliner wordt onder andere gebruikt voor het testen van duurzame initiatieven. De samenwerking werd aangekondigd tijdens de Dubai Air show in 2019.

Tests

Het toestel moet vooral worden ingezet op reguliere lijnvluchten en zal af en toe worden gebruikt voor de testen. Aan boord van de 787 moeten procedures en initiatieven getest worden die ervoor zorgen dat de uitstoot van CO2 en het kerosineverbruik afneemt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close