fbpx
737 MAXAirlinesFrequente reizigersNieuwsProfessional

Icelandair speelt in op nieuwe vertragingen Max

Icelandair verwacht minimale impact door de nieuwe vertragingen van de 737 Max. De maatschappij had eerder al twee Boeing 737-800’s geleased en heeft daar nog één aan toegevoegd. Tevens is er besloten om meer 757’s in gebruik te houden dan oorspronkelijk gepland.

Impact

Ook verwacht de maatschappij dat de financiële impact dit jaar significant minder is dan in 2019. De huidige lease-overeenkomsten werden namelijk al eerder gesloten dan de korte termijn-lease van vorig jaar en hebben dus betere voorwaarden. In de extra vliegtuigen zal ook bemanning van Icelandair zelf worden ingezet, in plaats van de externe bemanning die vorig jaar moest worden ingehuurd omdat de toestellen op korte termijn nodig waren.

Compensatie

De maatschappij heeft eerder al twee interim-akkoorden bereikt met Boeing over de compensatie voor de verliezen die Icelandair heeft geleden vanwege de problemen met de Max. Ook zegt het bedrijf nog steeds in gesprek te zijn met Boeing over verdere compensatie. Vandaag maakte Boeing bekend dat het komende zomerseizoen de Max nog steeds niet zal vliegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button