fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsProfessional

‘SAS werkt aan nieuwe low-cost maatschappij’

SAS Scandinavian Airlines werkt mogelijk aan de oprichting van een nieuwe low-cost maatschappij. Dat schrijft de Zweedse krant Dagens Nyheter.

Lagere kosten

De krant baseert zich op een interne brief die is ingezien. Jocob Pedersen, vluchtanalist bij Sydbank, verwacht dat de nieuwe maatschappij volledig onderdeel zal zijn van SAS en dat de productiekosten lager zijn, door goedkopere tariefafspraken en lagere lonen.

Vloot

Ook schrijft de krant dat SAS het aantal vliegtuigen in de vloot de komende jaren wil verminderen. In december zei SAS dat het de Europese vloot wil moderniseren. De maatschappij zoekt toestellen die 120 tot 150 passagiers kunnen vervoeren. In de toekomst wil het bedrijf een volledige Airbus-operator worden. De A220 lijkt hierdoor een geschikte kandidaat.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button