fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuws

South African Airways annuleert enkele vluchten door geldproblemen

South African Airways schort enkele vluchten op vanwege de financiële problemen. Het gaat om vluchten tussen Johannesburg (JNB) en Kaapstad (CPT), Johannesburg – Durban (DUR). en Johannesburg naar München (MUC), Frankfurt (FRA) en Londen Heathrow (LHR).

Omboeken

Passagiers die door de annuleringen worden getroffen, worden op vluchten van zustermaatschappij Mango Airlines geplaatst. Reizigers die van of naar München zouden vliegen, kunnen mee op een vlucht van een partnermaatschappij via Star Alliance. Het gaat om vluchten tot 25 januari.

Vraag

“Deze beslissingen zijn in lijn met SAA’s beleid om vluchten en diensten te beoordelen en eventueel op te schorten vanwege een lage vraag. Bovendien vormen deze annuleringen tijdens het huidige business rescue-proces een verantwoorde strategie om geld te besparen en de positie van de luchtvaartmaatschappij te optimaliseren, voorafgaand aan verdere kapitaalinvesteringen”, aldus South African Airways in een verklaring.

Kaapstad

De Kaapstad-route wordt om een andere reden geannuleerd. De SAA-piloten moeten namelijk worden getraind op de nieuwe A350-900 op deze route, voordat zij kunnen worden ingezet op internationale routes. Met dit nieuwe toestel wil South African uit de rode cijfers komen. Ze dienen ter vervanging van de minder efficiënte A340’s, die vorige week te koop werden gezet.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button