fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Swiss switcht naar Daxing Airport

Swiss ruilt de luchthaven Beijing Capital in voor het pas geopende Daxing Airport. Vanaf maart moet er met het nieuwe zomerschema naar het megavliegveld gevlogen worden.

Vluchten

Vanaf Zürich vertrek er in de namiddag een vlucht naar Daxing, die daar de volgende dag om negen uur ’s ochtends aankomt. Omgekeerd vertrekt er om 11 uur een vlucht vanuit Daxing, welke dezelfde dag om 15:35 uur arriveert in Zwitserland. In de zomer wordt de luchthaven dagelijks aangevlogen en in de winter vijf keer per week. Er wordt gebruik gemaakt van een Airbus A330.

Daxing

Daxing werd in september 2019 officieel geopend. Die maand werden er voornamelijk binnenlandse vluchten afgehandeld. Eind oktober gingen de eerste internationale vluchten van start. De luchthaven is gebouwd om Beijing Capital te ontlasten. Deze verwerkt ruim 100 miljoen passagiers per jaar en kan de toenemende stroom van reizigers niet meer aan. Daxing airport moet over twee jaar 45 miljoen reizigers verwelkomen, tegen 2025 moeten dat er 72 miljoen zijn.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button