AirbusIndustrieOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus ontvangt order voor 20 A220’s

Nordic Aviation Capital (NAC) heeft een order geplaatst voor twintig A220’s. De bestelling werd eind december al gedaan, maar wordt nu bekend gemaakt.

Markt

NAC is een leasemaatschappij voor regionale vliegtuigen. “NAC’s order voor de A220 toont aan dat dit toestel voor zowel de regionale markt als de reguliere markt geschikt is”, vertelt Christian Scherer. “We zijn verheugd om samen te werken met NAC en we bedanken hen voor hun vertrouwen.”

Vloot

De maatschappij heeft sinds deze week vijfhonderd vliegtuigen in bezit die voor 77 klanten vliegen in vijftig landen. De vloot bestaat uit ATR-42’s en -72’s, Bomardier Dash 8’s, CRJ900/1000’s, A220’s en Embraer E-jet vliegtuigen. Onder andere British Airways, Air Canada en Lufthansa behoren tot het klantenbestand.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close