737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing CEO: 737 Max voor de zomer weer in productie’

De productie van de 737 Max moet nog voor de zomer hervat worden. Dat zegt de nieuwe CEO Dave Calhoun tegen verslaggevers, weet persbureau Reuters.

Productie

Deze week meldde Boeing dat de Max midden-2020 weer moet vliegen. Omdat de hele productielijn opnieuw op gang moet worden gebracht, wil Calhoun de productie al een paar maanden voor dat moment in juni opstarten.

Ontslag

Calhoun vertelt ook dat de productie binnen de komende drie maanden al zou kunnen starten en hij benadrukt dat er geen plannen zijn om medewerkers te ontslaan. In tegenstelling tot Spirit Aerosystems, de leverancier van rompen voor de Max, die onlangs genoodzaakt was om 2800 banen te schrappen.

Overplaatsing

Boeing heeft de medewerkers die aan de Max werkten overgeplaatst naar onder andere Everett om aan de 767 en 777X te werken. De productielijn ligt momenteel stil omdat Boeing prioriteit wil geven aan het afleveren van vliegtuigen die nu opgeslagen zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close