AirlinesLicht en luchtigOverig nieuws

Delta Air Lines onthult business class voor dieren

Delta heeft samen met het bedrijf CarePod een nieuwe ‘business class’ ontwikkeld voor dieren die mee vliegen. Er is vijf jaar gewerkt aan de ontwikkeling.

Ontwerp

Het hokje voor reizende huisdieren is volgens de maatschappij veiliger en steviger dan voorgaande exemplaren. Er zijn kleine gaatjes in het ontwerp gemaakt voor lucht en lichtinval en er is voor gezorgd dat er niet te veel naar buiten kan worden gekeken zodat het een rustige ruimte wordt voor het dier.

Functies

Ook bevat de CarePod een ingebouwd systeem dat automatisch het morsbestendige waterbakje met water vult. Er zit één liter water in het hok. Tevens beschikt de CarePod over een GPS-systeem en een monitoringsysteem waardoor het huisdier in de gaten kan worden gehouden. Er is een app beschikbaar die het baasje up-to-date houdt.

Steden

De afgelopen twee maanden werd het nieuwe hokje ingezet voor een proefperiode. Volgens Delta zijn de proeven met succes afgesloten. Voortaan zal de CarePod worden aangeboden op acht locaties: Atlanta, Boston, Los Angeles, Minneapolis, New York JFK en Laguardia, San Francisco en West Palm Beach. Later zal het dierenverblijf ook beschikbaar worden op andere luchthavens uit het netwerk van Delta.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button