fbpx
IncidentenNieuws

Doden bij crash blusvliegtuig Australië

Bij een crash met een C-130 Hercules die de aanhoudende bosbranden in Australië aan het bestrijden was, zijn alle drie inzittenden omgekomen. De slachtoffers waren volgens de Australische autoriteiten Amerikaanse staatsburgers.

Vuurbal

Het toestel loste een lading brandvertragende vloeistof in een vallei nabij Cooma (Nieuw-Zuid-Wales) toen het contact met de C-130 wegviel. Ooggetuigen melden dat het toestel hard op de grond terecht kwam en dat daarna een grote vuurbal ontstond.

Onderzoek

Het toestel werd geleased van het Canadese brandbestrijdingsbedrijf Coulson Aviation. De maatschappij houdt alle C-130’s uit de vloot op de grond. De precieze oorzaak van het ongeval moet nog worden onderzocht. Het Australische Transport Safety Bureau heeft een onderzoeksteam naar de plaats van de crash gestuurd. Het zal ongeveer dertig dagen duren voordat er een vroegtijdig rapport kan worden opgesteld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button