777XBoeingLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste vlucht 777X uitgesteld

De eerste vlucht van de 777X wordt uitgesteld vanwege de slechte weersomstandigheden. De vlucht zou eigenlijk vanavond om 19 uur (Nederlandse tijd) plaatsvinden. Als het weer het toelaat, dan wordt de eerste vlucht van het toestel vrijdag uitgevoerd, zegt Boeing in een verklaring.

Productie

Na een lang productietraject is de eerste vlucht voor het type eindelijk nabij. In september legde vliegtuigbouwer Boeing het testprogramma van het vliegtuig nog stil, nadat een vrachtdeur uit het ruim geblazen werd bij een test. Eerder waren er ook al problemen met de motoren van het nieuwe toestel. In oktober zei de vliegtuigbouwer dat de levering van het eerste toestel aan launch-customer Emirates is uitgesteld tot 2021.

Certificering

Boeing gaf aan dat het toestel dit jaar de eerste vlucht kan maken en nog hetzelfde kalenderjaar gecertificeerd moet worden. Emirates-CEO Tim Clark vindt dat niet voldoende en heeft geëist dat er een testperiode van 13 tot 16 maanden vooraf gaat aan de certificering.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close