fbpx
Frequente reizigersNieuwsVeiligheid

KLM vliegt weer over Iran en Irak

KLM heeft besloten weer over Iran en Irak te vliegen. Veel maatschappijen vermeden sinds 8 januari het luchtruim van deze twee landen nadat het toestel van Ukraine International Airlines werd beschoten door Iraanse luchtafweer.

Analyse

“Veiligheid heeft de hoogste prioriteit voor KLM”, zegt de maatschappij in een verklaring. “KLM gebruikt een security-managementsysteem om risico’s te analyseren en zo veilige vliegroutes te bepalen. Uit deze analyse blijkt dat er weer over Iran en Irak kan worden gevlogen.”

Veilig

De European Union Aviation Safety Agency (EASA) meldde eerder al dat vliegen boven Iran boven 25.000 voet weer veilig was. Ook de Britse en Duitse overheid hebben een NOTAM uitgevaardigd, waarin staat dat commerciële vluchten over Iran en Irak weer veilig zijn.

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button