AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

American Airlines sluit laatste kwartaal 2019 positief af

American Airlines heeft het laatste kwartaal van 2019 positief afgesloten. De winst voor belasting was in dit kwartaal 571 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 394 miljoen dollar. De netto winst kwam uit op 414 miljoen dollar (in 2018 was dat 325 miljoen dollar).

Resultaat

De aangepaste winst steeg van 0,97 dollar naar 1,15 dollar per aandeel. Het kwartaaldividend is 0,10 dollar per aandeel. Alleen de omzet van de vrachtafdeling was lager: met 18,3 procent daalde dat naar 216 miljoen dollar. Het vrachtvolume daalde met 15,6 procent.

Max

De maatschappij stond onder druk door de problemen met de 737 Max, maar uit de cijfers blijkt dat het bedrijf zich daar vrij goed doorheen heeft weten te loodsen. In totaal moesten er zo’n tienduizend vluchten geannuleerd worden. American verwacht dat 2020 ook goede financiële resultaten zal opleveren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close