fbpx
BoeingEmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing-Embraer deal opnieuw vertraagd door Europese Commissie’

De Europese Commissie heeft het onderzoek naar de samenwerking tussen Boeing en Embraer opnieuw gepauzeerd. Tegen persbureau Bloomberg zegt het EC dat er nieuwe documenten zijn opgevraagd bij de bouwers.

Uitstel

Eerder was het onderzoek al uitgesteld tot begin januari. Toen vroeg de EU meer dan anderhalf miljoen pagina’s aan informatie en data op bij Boeing. Op 9 januari ging het onderzoek weer verder. Door het nieuwe informatieverzoek is het nog onzeker of de EC zijn eigen deadline van eind april kan halen.

Laatste stappen

De goedkeuring van de EU is één van de laatste stappen voor de twee bedrijven. In november 2019 kregen Boeing en Embraer toestemming van China voor de deal. De aandeelhouders stemden in februari van dat jaar al in met de overeenkomst. Naar verluidt keuren de Braziliaanse autoriteiten de deal in januari goed.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button