Historische luchtvaartLicht en luchtigLiefhebberMaastricht AirportNaast het nieuwsOpmerkelijkRoutesVideoVideo opmerkelijk

De laatste binnenlandse vlucht naar Maastricht | video

Terwijl tegenwoordig de trein of auto de snelste optie zijn om van Amsterdam naar Eindhoven of Maastricht te reizen, was dit in 1966 nog niet het geval. In dat jaar opende de NLM, de Nederlandse Luchtvaart Maatschappij, routes tussen Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Twente, Groningen en Maastricht. De laatste voormalige NLM route kwam in 2008 tot een einde, toen KLM cityhopper voor een laatste keer tussen Schiphol en Maastricht vloog.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close