fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuws

LOT wordt nieuwe eigenaar Condor

De Polish Aviation Group, het moederbedrijf van LOT,  heeft bekendgemaakt het Duitse Condor over te nemen. Condor was een onderdeel van de Thomas Cook groep, die vorig jaar failliet ging. De Poolse luchtvaartmaatschappij is al enige tijd bezig met het uitbreiden van haar activiteiten.

Stabiel

LOT geeft aan dat passagiers vooralsnog niets zullen merken van de overname. Condor blijft een Duitse vakantievlieger, zo geeft LOT aan, over eventuele veranderingen aan het netwerk is nog niets bekend. Condor heeft weinig operationele problemen en was een van de meest winstgevende onderdelen van de Thomas Cook groep, wat vermoedelijk heeft bijgedragen aan de beslissing om niets te veranderen in het huidige bestuur van Condor.

Condor

“We zijn blij dat Condor, een van de populairste Duitse vakantie maatschappijen, een deel wordt van PGL en LOT, ervaren en dynamische partners die de toekomst van ons bedrijf veilig stellen. Samen zullen wij twee keer zoveel passagiers vervoeren waardoor wij een van de grootste luchtvaartondernemingen en de voornaamste toeristen maatschappijen van Europa zullen vormen”, aldus Ralph Teckentrup, CEO van Condor.

Terugbetalen

In de overbruggingsperiode tussen het faillissement van Thomas Cook en de overname door LOT heeft Condor een lening gekregen van de Duitse overheid. LOT heeft aangekondigd deze direct af te lossen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button