AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Southwest behaalt hogere omzet in 2019

Southwest Airlines zag de omzet in 2019 groeien met 0,4 procent naar 5,7 miljard dollar. De kwartaalwinst was 514 miljoen dollar.

Resultaat

De winst over 2019 was 2,3 miljard. De capaciteit van de maatschappij daalde met 0,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. CEO Gary Kelly is erg te spreken over het resultaat omdat de Max-kwestie ook grote gevolgen had voor de vluchtschema’s van Southwest.

Max

In december bereikte de maatschappij een akkoord met Boeing over de compensatie vanwege de problemen met de 737 Max. Het geld dat Southwest krijgt, zal worden verdeeld onder het personeel van de maatschappij. Afgelopen week maakte Southwest bekend de ingebruikname van de Max in ieder geval uit te stellen tot 6 juni.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button