fbpx
BoeingEditors choiceNieuwsVliegtuigen

‘Boeing overweegt 787 productie te verlagen’

Boeing overweegt om de productie van de dreamliner terug te schroeven van twaalf stuks per maand naar tien stuks per maand. De vliegtuigbouwer heeft te weinig geplande leveringen om het huidige productietempo vast te houden, zo meldt Bloomberg.

Besluit

Naar verwachting zal Boeing komende week het nieuws officieel bekend maken, mocht de productie daadwerkelijk worden verlaagd. Boeing zou nog proberen om maatschappijen te overtuigen de bestelde vliegtuigen eerder in ontvangst te nemen.

Ontvangst

Alhoewel er nog honderden 787’s in de orderboeken van Boeing staan, is het voor de vliegtuigbouwer onhandig om deze direct te produceren aangezien maatschappijen deze nog niet in ontvangst willen nemen.

Maatschappijen geven op wanneer zij bestelde vliegtuigen willen ontvangen zodat zij hier rekening mee kunnen houden bij bijvoorbeeld het plannen van routes of het uitfaseren van andere vliegtuigen. Als Boeing de 787’s sneller produceert dan dat deze geleverd kunnen worden zal dit de vliegtuigbouwer niet alleen kostbare opslagruimte kosten, maar de maatschappij heeft ook liever niet dat een vliegtuig al lange tijd geparkeerd heeft gestaan voordat het geleverd wordt.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button