fbpx
737 MAXBoeingIncidentenNieuwsVeiligheidVliegtuigen

FAA: 737 MAX kan eerder in gebruik dan verwacht

Kort nadat Boeing de terugkeer van de 737 MAX uitstelde tot halverwege 2020 zou FAA bestuurder Steve Dickson maatschappijen hebben verteld dat de 737 MAX eerder terug zou kunnen keren, zo meldt persbureau reuters.

Maatschappijen

Dickson zou contact hebben gehad met de grote Amerikaanse maatschappijen die de 737 MAX hebben besteld: American Airlines, Southwest Airlines en United Airlines. Dickson zou hebben gezegd dat de FAA geen tijdpad heeft voor de terugkeer van de 737 MAX, waardoor het mogelijk is dat het toestel eerder klaar is om terug te keren dan Boeing verwacht.

Productie

Boeing wil voor de zomer de productie van de 737 MAX hervatten. De vliegtuigbouwer hoopt hier uiterlijk in juni mee te kunnen beginnen, aangezien de productielijn weer volledig op gang moet komen en dit enige tijd zal duren.

Ontslag

Boeing CEO Dave Calhoun zou hebben gezegd dat de productie binnen de komende drie maanden al zou kunnen starten en hij benadrukt dat er geen plannen zijn om medewerkers te ontslaan. In tegenstelling tot Spirit Aerosystems, de leverancier van rompen voor de Max, die onlangs genoodzaakt was om 2800 banen te schrappen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button