fbpx
AirlinesFinancieelInnovatieNieuwsVliegtuigen

‘LOT wil nieuwe vliegtuigen kopen voor Condor’

Poolse luchtvaartmaatschappij LOT wil dertig nieuwe widebody vliegtuigen bestellen. Van de dertig toestellen zullen twintig stuks naar Condor gaan en tien stuks naar LOT zelf, zo melden verschillende Poolse media. Welke toestellen de maatschappij wil bestellen is nog onbekend.

Uitbreiding

LOT is al langere tijd bezig met uitbreiden op de Midden-Europese markt, bijvoorbeeld door het openen van een basis in Boedapest. De omvang van de bestelling is opvallend, aangezien LOT zelf slechts vijftien widebody vliegtuigen in de vloot heeft, allemaal van het type Boeing 787-8 en -9.

Condor

De nieuwe toestellen voor Condor zullen de huidige widebody vloot vervangen. Condor beschikt over achttien Boeing 767-300’s, die bijna allemaal tussen de twintig en de dertig jaar oud zijn. Over een vervanging van de Boeing 757’s van de maatschappij is nog niets bekend. Naast 767’s en 757’s beschikt Condor ook over enkele Airbus A320’s en A321’s.

Ontslagen

LOT heeft geen plannen om personeel van Condor te ontslaan. Sterker nog, door de geplande groei heeft LOT laten weten mogelijk meer personeel aan te moeten nemen voor Condor. Over eventuele uitbreiding van Condor op de Midden-Europese markt is nog niets aangekondigd, in de Poolse media wordt hier echter wel hevig over gespeculeerd.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button