fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Bek Air blijft aan de grond door slecht onderhoud | Foto’s

De schorsing van de vliegvergunning van de Kazachstaanse maatschappij Bek Air is verlengd. De lokale luchtvaartautoriteit heeft dit besloten naar aanleiding van onderzoek naar de veiligheid van de maatschappij.

Aanleiding

Het onderzoek naar Bek Air is gestart na de crash van een Fokker 100 van de maatschappij in december 2019. Bij de crash kwamen twaalf personen om het leven. De Kazachstaanse luchtvaartautoriteit heeft besloten de vliegvergunning van de maatschappij langer ingetrokken te houden dan gepland. Ook zijn er foto’s vrijgegeven van de staat van de vliegtuigen van Bek Air.

Crash

De Fokker 100 van maatschappijĀ Bek AirĀ was onder vluchtnummer Z2100 op weg naar hoofdstad Nur-Sultan (tot en met maart 2019 heette deze stad Astana). Het toestel verloor hoogte tijdens het opstijgen en vloog tegen een betonnen hek aan, waarna het een gebouw van twee verdiepingen raakte. Het gebouw was leeg en er zou geen brand zijn ontstaan.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button