fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Bek Air blijft aan de grond door slecht onderhoud | Foto’s

De schorsing van de vliegvergunning van de Kazachstaanse maatschappij Bek Air is verlengd. De lokale luchtvaartautoriteit heeft dit besloten naar aanleiding van onderzoek naar de veiligheid van de maatschappij.

Aanleiding

Het onderzoek naar Bek Air is gestart na de crash van een Fokker 100 van de maatschappij in december 2019. Bij de crash kwamen twaalf personen om het leven. De Kazachstaanse luchtvaartautoriteit heeft besloten de vliegvergunning van de maatschappij langer ingetrokken te houden dan gepland. Ook zijn er foto’s vrijgegeven van de staat van de vliegtuigen van Bek Air.

Crash

De Fokker 100 van maatschappij Bek Air was onder vluchtnummer Z2100 op weg naar hoofdstad Nur-Sultan (tot en met maart 2019 heette deze stad Astana). Het toestel verloor hoogte tijdens het opstijgen en vloog tegen een betonnen hek aan, waarna het een gebouw van twee verdiepingen raakte. Het gebouw was leeg en er zou geen brand zijn ontstaan.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button